Preuzmite SkyDrive za Windows, Windows Phone, iPhone i iPad, SkyDrive za Mac.   SkyDrive za Windows najlakši je način pristupanja servisu SkyDrive s računala. Kada instalirate SkyDrive, na računalu se stvara mapa za SkyDrive. Sve što smjestite u tu mapu automatski se sinkronizira među vašim računalima (PC ili Mac) i servisom SkyDrive.com pa najnovijim verzijama svojih datoteka možete pristupiti doslovno odasvud.

Image resizer za Windows-e  Sigurno ponekad imate potrebu promijeniti veličinu fotografije. Ovdje ćemo pokazati kako to napraviti malom nadogradnjom Vašeg operativnog sustava. Kad ovo instalirate moći ćete mjenjati veličinu Vaših fotografija na najjednostavniji način i bez dodatnih programa, jednu po jednu ili više fotki.

Pregled podataka iz Računala s OSForensics  Postoji mnogo informacija u sustavu Windows koje nisu dostupni izravno preko bilo kojeg sučelja, a za dobivanje takvih informacija, potrebni su dodatni alati. OSForensics je jedan takav freeware digitalni alat koji vam omogućuje za pregled forenzičkih podataka ili da vidite skrivene informacije računala u sustava Windows. OSForensics je vrlo zgodan alat za preuzimanje podataka koje inače nije moguće iz programa Windows.

KAKO:pretvoriti PDF datoteke u Wordov dokument  Jedan od najčešćih formata koji sekoristi za dijeljenje dokumenata je PDF, ali PDF dokument se manje ili više ne može uređivati, osim ako imate dobar editor za PDF dokumenta. PDFZilla je desktop aplikacija koja brzo i tačno pretvaranje PDF datoteke u MS Word za uređivanje dokumenata, obogaćenog teksta, obične tekstualne datoteke, slike, HTML datoteke i Shockwave Flash SWF datoteka.  PDFZilla podržava DOC, RTF, TXT, BMP, JPG, GIF, PNG, TIF, HTML, SWF formata.

Preuzimanje datoteka Windows 7 SP1  Microsoft  je objavio konačnu verziju Windows 7 SP1. Konačna verzija Windows 7 SP1 je dostupna za preuzimanje za sve korisnike. Windows 7 i Windows Server 2008 R2

Kako pronaći izgubljene datoteke.    .icare Data Recovery Software besplatan alat, kao božični poklon, za pronalazak obrisanih datoteka, slika, dokumenata svih oblika.

 Kako pretvoriti sliku u format ikone    Prilagodba sustava Windows je uvijek zabavna o temama i pozadini dekstopa. Osim toga, Windows vam također omogućava da promijenite ikone mapa, ali za to morate imati datoteke u formatu ikona i nemožete druge formate koristiti.

Stvoriti bootable Windows 7 USB sa USB Setup   Općenito, kada instalirate Windows 7 na računalo, koristimo DVD pogon za podizanje datoteka. No, nemaju svi laptopi i netbook računala DVD pogon, tako da je  idealan način da se to uradi s USB pogonom.

BRZO PRONALAŽENJE DATOTEKA I MAPA PO IMENU SA Everything Search.    Windows ima ugrađen program za pretraživanje datoteka i mapa, ali ako želite brže i bolje pretraživanje, isprobajte Everything Search. To je freeware alat koji vam omogućuje pretraživanje datoteka i mapa u sistemu Windows lako i brzo.

VIDITE DETALJNE INFORMACIJE O SVOJOJ RAM MEMORIJI RAČUNALA     RAMMon je jednostavan i lagan za korištenje freeware program za Windowse koji omogućava korisnicima da brzo saznaju Serial Prisutnost Detect (SPD) podatke iz svoje instalirane RAM memorije u svojm računalu. Baš kao i bilo koji drugi hardver, RAM-a također sadrži detaljne informacije a ovaj alat će omogućiti korisnicima da identificiraju mnoštvo podataka, koji uključuje proizvođača, clockspeed i druge podatke od svojih DDR, DDR2, DDR3 memorijskih uređaja i još neke starije tipove memorija.

CONVERTS AND DOWNLOADS YouTube VIDEOS. PRETVARA I PREUZIMA VIDEO.    Besplatan alat koji vam omogućava preuzimanje videa s YouTubea i drugih video direktno sa web-mjesta. CONVERTS AND DOWNLOADS YouTube VIDEOS je još jedan besplatan web servis koji vam omogućuje da izaberete YouTube video, a zatim pretvoriti i preuzmete u različitim formatima online i nije potrebna instalacija.

WIDGET KOJI POKAZUJE LIJEP ANIMIRANI SAT SA PROGNOZOM    HTC Home zaslon je vrlo popularan koji pokazuje trenutnu prognozu vremena za narednih pet dana za vaše mjesto i uz to ja jako vizuelno opremljen, pokazuje datum. Pokriveni su svi XP, Windowsi 7 i Vista. HTC Home je widget koji prikazuje lijep animirani sat sa prognozom kao što je na HTC telefonima i podržava različite vremenske regulacije.  Možete animirati pozadinu Dekstopa u zavisnosti o vremenskim prilikama.

Možete provjeriti video da vidite miniaplikacija u akciji.

KOMPLETNO ODRŽAVANJE SUSTAVA SA System Tweaks    System Tweaks je freeware aplikacija koja može biti korištena za kompletno održavanja Vašeg sustava.

NAPRAVITE STRUČNE MORPH ANIMACIJE, FLASH BANNERE S FOTOMORPH.    FotoMorph je jednostavan freeware alat kojim možete stvoriti profesionalne morphing i flash animacije kao i rotacije bannera. Ova zabavna aplikacija omogućuje korisnicima da stvaraju animacije svojih fotografija u drugi lik s lakoćom za korištenje.

ANALIZIRAJTE, PROVJERITE I OPTIMIZIRAJTE HARD DISK ZA VRHUNSKE PERFORMANSE.    Tvrdi disk ima smetnje kada disk sadrži fragmente, tada je poželjno defragmentirati vaš hard disk za poboljšanje performansi. Disk SpeedBar je potpuno besplatan i vrlo brzo defragmentuje disk. Ima alat za analizu koja će prevjeriti i optimizirati diskove za poboljšanje performansi računala.

MOČAN HD VIDEO I AUDIO CONVERTER   Sada kada postoji toliko mnogo audio i video formata i uređaja na raspolaganju. Potreban je konverter koji ima sve-u-jednom video i audio konverter. HD Video i Audio Converter je freeware i snažan High Definition Video Converter i to radi u 150 video formata,

Windows 7 postavite izgled u Windows 98    Da li još uvijek pamtite Windows 98?   Ako ste nostalgični ovdje je prilika vratiti izgled Windows 7 u Windows 98.

Razmjena fotografija nikada nije bila lakša.   Novi Picolino: 
Sa Picolinom možete dijeliti svoje fotografije s prijateljima. Picolino vam omogućuje da svoje fotografije pokazati svima: Podijelite ih s prijateljima, članovima obitelji ili ih objaviti na webu. Možete postaviti lozinku ako želite kontrolirati tko može pristupiti vašim albumima.

Boot Windows 7 from USB with Windows 7 SBB Tool Alat koji Vam omogućuje pokretanje Windows 7 sa Vašeg USB- a     Windows 7 je vec pokazao uspjeh za Microsoft s milijunima prodanih primjeraka  od objavljivanja. Ako želite isprobati Windows 7, onda možete koristiti prijenosni Windows 7 SBB Alat.

Korak po korak o instalaciji Windows 7 SP1    Microsoft je postavio slobodan beta  Windows 7 Service Pack 1, dostupna za preuzimanje. Iako SP1 ne dolaze s velikim promjenama, i neće popraviti puno grešaka u programu  Windowsima 7. Ipak je preporučljivo instalirati nadogradnju. Ako imate Windows 7 op. sistem i želite isprobati Service Pack 1, ovdje su detaljne upute, korak po korak za instalaciju service pack 1 na Windows 7

Open Hardware Monitor. Aplikacija za pračenje rada Vaših hardvera    Open Hardware Monitor je freeware i nije ga potrebno instalirati. Open Hardware Monitor je aplikacija za pračenje rada Vašeg monitora i sistem hardvera, uključujući osjetila temperature, brzine ventilatora, napona, opterećenje i sate provedene ne računalu.

Pretvorite svoje fotografije u Video pomoću Socusoft Foto to Video Converter    Socusoft Foto to Video Converter je freeware alat za pravljenje fantastičnih MPEG -1 slideshows od vaših digitalnih fotografija. Jednostavan i lak za korištenje kojim možete napraviti video od svojih fotografije u par koraka. Možete dodati pozadinsku glazbu na video, po vašem izboru. Možete dijeliti svoje posebne uspomene s prijateljima i obitelji na YouTube, Facebook, MySpace ili druge MPEG video playere.

Pretvorite slike ili datoteke iz PDF u JPG format sa Convert PDF.    Iako je PDF poznat format za dokumente, svaki put kad trebate da ga otvorite, sustav bi trebao imati instaliran PDF preglednik. Uvijek je dobro imati te datoteke u formatu slike, što znači možete ih pogledati bilo kada koristeći uobičajeni preglednik slika. FM PDF u JPG Converter je freeware alat koji pretvara PDF datoteke kako biste slike vidjeli u JPG formatu.

Stvaranje Foto Kolaža u Easy Steps   Kada imate dobru zbirka fotografija, bilo bi dobra ideja za stvaranje kolaža od tih fotografija. Easy Steps je freeware program koji je jednostavan za korištenje, koji čini automatski foto kolaž u tri jednostavna koraka.

Desktop Manager for Windows- BBox   Radna površina u Windowsima je jedan od najkorištenijih mjesto kada koristite Windows, možda će biti od koristi tvoja kartoteka umjesto brzog pristupa.

Upravljajte FIFA World Cup Južna Afrika 2010 sa ReadMe South Africa 2010 v1.1 na svom računaru.   Što je ReadMe South Africa 2010 i zašto postoji?
To je jednostavna aplikacija za upravljanje FIFA World Cup South Africa 2010. S ovim programom možete pogledati raspored utakmica, spremanje konačnih rezultata, pokazuju skupine i sve drugo, gradite jednostavnu statistiku i, po želji, možete i ažurirati rezultate on-line.

Obnova Spremljenih ili zaboravljenih Lozinki u Internet exploreru   Recover Saved Passwords in Internet Explorer je freeware (besplatan) alat koji vam omogućava obnovu i pronalaženje lozinki.

Obnova Izgubljenih i izbrisanih Particija sa MiniTool Partition Recovery   Ima mnogo razloga za brigu kada izgubite particije u Windowsima, uključujući neočekivani pad sistema i sl. MiniTool Partition Recovery je freeware aplikacija koja je pomoć do Obnove Izgubljenih i izbrisanih particija.

Made 4 You (SmartPro) Update  Na stranici postavljena je najnovija verzija softvera pod nazivom “Made 4 You + Catalogue ver.1.4.103″, a riječ je o softveru koji služi za programiranje daljinskih upravljača.

Download Windows 7 Wallpapers from Microsoft  Microsoft je kontinuirano ažirirao personalizaciju slika za Windows 7 s puno Novih tema. Ovdje možete naći različite teme za Windows 7 i vašu pozadinu na dekstopu.

Quickly Delete Folders. Alat za brzo brisanje velikih datoteka  Ako ste pokušali izbrisati u Windowsu koji ima 1000 datoteka, ponekad je potrebno puno vremena. Quickly Delete Folders je program koji vam omogućuje da brzo izbrišete fascikle s velikim brojem datoteka. Možete izbrisati fascikle s velikim brojem slika u sekundi koristeći ovaj slobodan alat. Vi samo trebate da odrediti mapu.

PDFcrowd je jednostavan i lak put za pretvorbu HTML u PDF oblik.  PDFCrowd je online servis koji vam omogućava da pretvoriti HTML u PDF oblik. Vi samo treba da unesete željeni URL web stranice i usluga stvara PDF iz nje u nekoliko slika. Osim podrške URL, možete učitati HTML datoteku ili kopirajte je i zalijepite HTML kod izravno na poslužitelj.

Generirajte slike u četiri veličine za svoje Icone  Besplatni i freeware alat, Icon Generator za stvaranje web ikona. Iconer je nov slobodan desktop alat temelji se na Adobeu koji vam omogućuje stvaranje ikona veoma brzo i jednostavno. Možete prilagoditi izgled i dojam ikona i dodati vlastiti tekst ili pozadinu. Iconer generira ikone u 4 ‘PNG “datoteke s veličine 16, 32, 48 i 128 piksela. Ove ikone su generirane brzo u jednim koraku.  

Prijenosni alat za hvatanje slika -ScreenCatch  Alata za hvatanje zaslona poput Snapshot. ScreenCatch je jedan besplatan alat za hvatanje zaslona koji je prenosiv i ne zahtijeva bilo koju instalaciju. Nakon što ste učitali sliku, iz svoje datoteke ili je našli na internetu možete je online snimiti.

Nabavite Portable Opera 10,5 for USB  Opera je pustila svoj najnoviji preglednik Opera 10,5 koji je tražen preglednik dostupan danas. Ako ste zadovoljni korisnik Opere 10,5, tu su neke dobre vijesti za vas, Opera 10,5 je sada dostupna kao prijenosni web preglednik za uporabu s USB-Pogonom. To znači da ga ne morate instalirati na računalo.

Preuzimanje datoteka i pretvaranje YouTube Videa u Phone Oblik  Ako imate Phone, onda video zapis sa YouTube možete pretvoriti za Phone. Čarobnjak je freeware kojim može preuzeti snimke sa YouTube, a potom transformisati za Phone ili Pod. Možete prilagoditi izlazne veličine, videa odlika, izlaz i parametre za multimedijske datoteke, parametri koji su svi dobro konfigurirani. Ovo je čarobnjak i vodič koji će vam pomoći […]

Brzinski DVD naslovi.  Ako ste se ikad našli u situaciji da trebate napraviti DVD naslov od popularnih formata videodatoteka i još pri tome ubaciti više naslova, svaki sa svojim titlom, onda vjerojatno dobro znate kako to ponekad zna biti prilično naporan zadatak.

Advanced Renamer 2.6  Otkako je širokopojasnog Interneta i manije preuzimanja svega i svačega s mreže svih mreža, potreba za alatima koji su u stanju masovno preimenovati datoteke nikada nije bila veća. Naime, nije rijetkost da su datoteke i mape nazvane prilično neuredno, a ako postoji neka radnja na računalu koja većini ljudi ide na živce, onda je to […]

7 Veličanstvenih programa za čiščenje vašeg smeća u računalu.  Svaki put kad deinstalirate program iz sustava Windows, tamo još uvijek može ostati tragova. To čini vaše računalo sporim. Postoje tisuće besplatnih čistača registra na raspolaganju, ali nisu svi sigurni kao ovih nekoliko malih programa. Ovdje su neki od  testiranih i najpopularnijih besplatnih čistača.   

Kontrola Uploada i Downloada na vašoj Internet vezi – NetMeter  Ako ne koristite neograničenu internet širokopojasnu vezu, bolje je držati oko na Uploadu i Downloadu, da ne završite s visokim troškovima. NetMeter je freeware alat koji može pratiti vašu širokopojasnu mrežu. Mirno sjedi u programskoj traci i prati vaše korištenje. Pokazuje brzinu vaše veze i brzinu Uploada i Downloada.  Možete pratiti vašu dnevnu i ukupnu […]

Napravi Lozinku ili zaključaj svoje dokumente na računalu – FolderDefence.  Alate kao što je, FolderDefence.može zaštititi vaše privatne datoteke i mape u sustavu Windows. Možete napraviti da vaše kartoteke budu nepristupačne, nevidljive ili ih zaštititi od promjena i brisanja.  

Windows Uninstaller and File Shredder- Uberstaller  De-instalirati neke od Windowsovih aplikacija može biti bolan zadatak pošto neki softveri ostavljaju mape iza sebe čak i nakon što su de-instalirane. Te mape mogu nepotrebno zauzimati prostor na tvrdom disku.

Kreiraj PDF iz bilo kojeg Windows Formata za ispis  Portable Document Format (PDF) je jedan od široko prihvaćenih formata za razmjenu dokumenata. FreePDF  je jednostavan za korištenje aplikacija koje će vam pomoći da pretvorite bilo koji dokument ispisati u PDF obliku. Može ispisati PDF brzo i lako iz bilo kojeg Windows formata i podržava gotovo 300 različitih formata. 

Odabir preglednika u Windowsima  Microsoft je objavio kako od sljedećeg tjedna počinje s javnim ispitivanjem mogućnost izbora preglednika Interneta za korisnike u Europi. Izgled ekrana za izbor preglednika usuglašen je nakon dugotrajni pregovora tvrtke i Europske komisije, a trenutno se cijeli proces ispituje interno unutar Microsofta.

Optimiziranje Fotografija i pronalaženje duplih – Foto Vacuum Packer  Danas sa  kamera dolaze fotografije sa mnogo piksela i jedan od problema s tim visokim pikslima je da veličina fotografija zauzima na tvrdom disku jako puno, neke od fotografija su 3-5MB u veličini. Ako želimo održavati dobru zbirku fotografija na tvrdom disku, onda to može zahtjevati znatnu količinu prostora.

PDFCreator 0.9.9  Portabilni format dokumenata već je dulje vrijeme sasvim uobičajen za laku distribuciju, pa čak i dugotrajnu pohranu elektroničkih dokumenata. Premda postoje specijalizirane aplikacije za izradu i editiranje PDF dokumenata, možda i najpraktičniji način da ih se kreira je korištenje alata kao što je PDFCreator.

Napravite skrivene i šifrirane datoteke na vašem USB-eu  Ako prenosite osjetljive podatke na USB, onda je uvijek bolje zaštititi. U slučaju da izgubite vaš USB disk, podaci će biti zaštićeni. Rohos Mini Drive je besplatan program koji prenosi kodirane particije na USB flash memoriju. Ovaj slobodan prenosivi program za šifriranje dozvoljava vam rad sa datotekama bez otvaranja posebnog programa.

Obnova Izgubljenih i Izbrisanih Datoteka sa FileWing  Ako imate nesreću i izbrišete datoteku i izgubite je na Windowsu, FileWing je koristan alat za oporavak izgubljenih i izbrisanih kartoteka.    

Uređivanje diskova  Fragmentacija datoteka nije neuobičajena pojava, a premda se neki njome uopće ne zamaraju, zapravo je poželjno razinu fragmentacija diskova držati prilično niskom. Osim ako vam performanse nisu uopće važne i voljni ste nešto više čekati da se, na primjer, pokrene neki program ili otvori kakva oveća datoteka.

Prilagodite program Windows Explorera  Kada instalirate program Windows Explorer, može doći do dodatnih novih podizbornika programa Windows Explorera. Ponekad tih podizbornika ima previše i postaje teško koristiti ih. ShellMenuNew je mali program koji prikazuje popis svih stavki izbornika u ‘Novom’ podizborniku programa Windows Explorer.

Thoosje Quick XP Optimizer  Podešavanje skrivenih postavki Windowsa postala je praksa naprednijih korisnika. No srećom postoje vrlo upotrebljivi i posve besplatni alati koji krajnjim korisnicima ( čitaj početnicima) omogućavaju da zadiru u napredne postavke da Windowsi rade upravo onako kako bi svaki poželio.  

Izbrisane datoteke mogu se ponovo vratiti. – DiskDigger 0.6.3  Izgubiti podatke lakše je nego što mislite i uopće nije pitanje hoće li se to dogoditi, nego kada. No kada i nestanu, stvari nisu potpuno izgubljene i izbrisane se datoteke dobrim dijelom mogu vratiti. Poznata je činjenica da se datoteke zapravo ne brišu nego samo dobivaju oznaku kako ih se može slobodno izbrisati, dok prostor […]

Ručno kopiranje sadržaje direktorija-PureSync 2.1  Sa sinkronizacijom mapa mnogi se još muče pokušavajući povremeno ručno kopirati sadržaje direktorija kako bi uvijek imali istovjetne datoteke ili njihove pričuvne kopije na više lokacija, čak i unatoč tome što alata za sinkronizaciju mapa zaista ima napretek. Ako nekim čudom još niste otkrili blagodati punokrvnih alata za sinkronizaciju direktorija, onda obavezno nastavite čitati dalje.

Portable Backup Application- Back4Sure  Portable Back4Sure je prenosni freeware program za izradu sigurnosnih kopije dokumenata, slika, glazbe, videa i sve što je vrijedno na vašem računalu. Ovaj besplatni alat omogućava vam da odaberete samo mape koje trebate bekupovati i vratite ih ponovo. Back4Sure će okupiti sve datoteke koje ste odabrali za backup i napraviti kopiju od njih u određenom […]

Preuzmi Flash Video Streaming sa bilo koje web stranice  iWisoft Free Video Downloader je zgodan alat za preuzimanje videa sa bilo koje web stranice. Mnogo puta ste pronašli flash video na web stranicama, ali niste bili u mogućnosti tu datoteku preuzeti.

Rotirajuće kamenje – Krento 1.0  Praktičnost, upotrebljivosti i vizualna atraktivnost čaroban su spoj koji redovito privlači mnoštvo korisnika, a upravo je to objašnjenje za poplavu raznovrsnih programa namijenjenih bržem pokretanju aplikacija. Uostalom, takvi alati spadaju u kategoriju onih koji podižu produktivnost, pa je i to jedna od njihovih ključnih prednosti.

Backup i Restore za Vaš Kompjuter – Comodo Time Machine CTM  Comodo Time je moćan program za Windowse koji omogućava korisnicima brzo bekupovanje i vraćanje na svoja računala. Možete stvoriti snapshots za svoj Windows, cjelovitu evidenciju vašeg…….

Free PC Inventory 1.6  Freeware alat koji nudi detaljne informacije o računalu, od hardverskih komponenti do instaliranih softvera.

alati za brže pokretanje programa   Blaze 0.4.8.5 Alata za brže pokretanje programa ima poprilično, a njihovi najveći obožavatelji upravo su oni koji računalom više vole upravljati putem tipkovnice, smanjujući potrebu za klikanjem mišem. Zapravo, upravljanje računalom prebirući po tipkovnici ima svojih draži, ali i velikih prednosti. Samo jedna od pogodnosti koju pruža takav način rada je – brzina. […]

Ubuntu tema za Windows XP platformu   Broj korisnika Windowsa XP je poprilično dominantan, te uvijek težimo ka promjeni izgleda samog dotičnih Windowsa. Ubuntu, besplatna distribucija Linuxa svojim sučeljem izazvala je brojne simpatije pa su tako neki autori djelomično odlučili prenijeti tu atmosferu na Windows XP platformu. Pokazat ćemo kako možete sjesti za računalo i promijeniti sučelje Windowsa XP […]

partition Wizard Home Edition  Ovaj odličan program će biti od velike koristi ukoliko se odlučite na egzibicije s particijama nakon što ste instalirali operativni sustav. Program nudi brisanje, kreiranje, promjenu veličine, formatiranje, postavljanje particije aktivnom ili neaktivnom i pregled osnovnih parametara. Partition Wizard također nudi sigurno prebrisavanje particija i cijeloga diska kako biste nepovratno uništili pohranjene datoteke […]

Malwarebytes’ Anti-Malware 1.39  U posljednje se vrijeme zaista mnogo govori o sigurnosti računala i to ne bez razloga, jer je danas vrlo lako pokupiti neko maliciozno smeće čak i usprkos sigurnosnim programima koje možda imate na računalu. Stoga uopće nije na odmet pri ruci imati nekoliko različitih sigurnosnih programa, pri čemu samo treba pripaziti da nisu […]

15. šta su to kompjuterski virusi  Za kompjuterske viruse ste puno puta čuli i zasigurno znate da oni nisu pravi biološki virusi nego se radi samo o metafori. Oni su mali programi koji su napravljeni tako da se mogu ugraditi unutar datoteka koje sadrže druge, veće programe. Kada se pokrene neki takav program, aktivirat će se i kompjuterski […]

13. AVG Anti-Spyware Free Edition  Uz odlični i u potpunosti besplatan antivirusni paket, Grisoft je u svoju ponudu uvrstio također izvrstan alat za borbu protiv spywarea. Uz jednostavnu instalaciju dočekat će Vas oku ugodno dizajnirano sučelje gdje je sve lijepo raspoređeno pa je tako snalaženje po programu vrlo ugodno i intuitivno izvedeno. Nakon prvog starta program će Vam […]

Advertisements