Postoji mnogo informacija u sustavu Windows koje nisu dostupni izravno preko bilo kojeg sučelja, a za dobivanje takvih informacija, potrebni su dodatni alati. OSForensics je jedan takav freeware digitalni alat koji vam omogućuje za pregled forenzičkih podataka ili da vidite skrivene informacije računala u sustava Windows.

Alat nudi niz naprednih mogućnosti za rad na računalu i Internet aktivnost, brisanje datoteka, vrste i pregled datoteka, pohranjene lozinke i druge forenzičke informacija. App vam omogućuje pretraživanje datoteka mnogo puta brže od pretraživanja funkcionalnosti u sustavu Windows.

 

Rezultati pretraživanja mogu se analizirati u obliku popisa, Thumbnail View, ili Timeline View koji vam omogućuje da odredite gdje su se desile značajne promjene datoteka. Ovaj app gotovo može dohvatiti podatke iz računala. OSForensics također može stvoriti indeks datoteka na tvrdom disku. To omogućava za brzo pretraživanja teksta koji se nalazi unutar dokumenta.

 

Možete pretraživati  e-poštu u arhivi PST e-pošte. Tu je mogućnost brisanja i oporavak izbrisane datoteke, u kojem OSForensics može pronaći ²duh² datoteke i pokušati da se vrati natrag u ispravno stanje na tvrdom disku. OSForensics može dohvatiti korisnika radnje izvršene nedavno na Windows, uključujući:

Otvoren Dokumenti
Web povijest pregledavanja
Spojeni USB uređaji
Povezana mreža Dionice

Create Drive Image i Mount Drive Image

 

 

Tu je i mogućnost da donese sve pohranjene lozinke na računalu, uključujući preglednik lozinki i Windows prijava lozinka.Alat također dolazi s detaljnim informacija o sustavu i pamćenje običaj alatima za praćenje.

 

OSForensics je vrlo zgodan alat za preuzimanje podataka koje inače nije moguće iz programa Windows.

 

Advertisements