Jedan je veliki zaljubljenik u filmove Charlieja Chaplina još uvijek u šoku jer je u jednom od njih uočio ženu kako razgovara na mobitel. Budući da se radi o filmu iz 1928. godine, kada su i fiksni telefoni bili prava rijetkost, ne čudi što je neimenovani muškarac i sam zapanjen svojim otkrićem. Možete pogledati video.

Muškarac koji inače i sam snima filmove kaže kako već godinu dana pregledava tu snimku i pokušava naći prihvatljivo objašnjenje. Na snimci se vidi kako žena prolazi i govori u predmet koji drži prislonjen na uho. Zaista izgleda kao danas sasvim uobičajen prizor nekoga tko čavrlja s prijateljem no uzevši u obzir da se radi o 1928. godini, nikome nije jasno o čemu se tu radi. Redatelj koji ju je uočio pokušao je naći neko objašnjenje, a jedino što je smislio je da je žena vremenska putnica, za što i sam kaže da je prilično smiješno.

Bolji odgovor nije mogla pronaći niti publika na festivalu kojoj je redatelj s odličnim okom za primjećivanje detalja pustio usporene snimke. “Stotine ljudi bilo je u publici i nitko nije mogao pronaći logično objašnjenje. Jednostavno nitko ne zna o čemu bi se tu moglo raditi”, rekao je muškarac te pozvao sve da u komentarima na njegov video na YouTubeu pokušaju objasniti otkud ženi u 1928. godini mobilni telefon.

Snimak možete pogledati: 

Advertisements