Tehnički parametri:
satelit: Eutelsat W2M @ 16° East  frekvencija: 12615
polaritet: vertikalan  SR: 2800  FEC: 3/4
DVB-S/MPEG-2  kodiranje: nema
 

Uspješna poslovna žena iz BiH, Sanela Jenkins, mogla bi do sredine augusta završiti sve pripreme za početak programa nove televizijske kuće u BiH – TV1.

U tu medijsku kuću preći će Senad Hadžifejzović, Fahrudin Đapo, Nikolina Veljović, Senad Pećanin i još nekoliko zvučnih imena bh. novinarstva, objavio je sarajevski sedmični list “Slobodna Bosna” u svom novom izdanju.

TV1 je planirana kao moderna, komercijalna news-televizija sa dosta zabavnog, filmskog i dokumentarnog programa, petominutnim vijestima koje će se emitirati svakih sat vremena i sa centralnom informativnom emisijom.

 
Kako piše “Slobodna Bosna”, u centralnom produkcijskom studiju već je montirana najsavremenija digitalna oprema, a TV1 će, navodno, koristiti i kapacitete RTV “Mostar”.

Nezvanično, budući glavni i odgovorni urednik TV1 bit će Fahrudin Đapo, trenutno izvršni direktor Sektora online na Federalnoj televiziji, a ranije urednik “Dnevnog avaza”.
Jednu od uredničkih pozicija trebao bi preuzeti Senad Pećanin, glavni urednik i vlasnik magazina “Dani”, a svoj prelazak na televiziju Sanele Jenkins potvrdio je i Senad Hadžifejzović, koji će najvjerovatnije imati svoju informativnu emisiju.

Ostatak informativne redakcije TV1 će vjerovatno popuniti kadar sa Federalne televizije, te se već pregovara sa Ognjenom Blagojevićem i Nikolinom Veljović.
Navodno, sportskom redakcijom bi trebao rukovoditi Sabahudin Baho Topalbećirević koji je danas u razgovoru za Sarajevo-x.com potvrdio da pregovori još uvijek traju.

ČITAJ:   KAKO INSTALIRATI NOVI DIGITALNI BiH TV1 NA STRONG RESIVERU 6011.

Advertisements