Amerikanac kojem je prije 12 godina transplantirano srce samoubojice skončao je na isti način kao i njegov donor – pucavši sam sebi u vrat. Jedno srce, dva suicida, srž je ove bizarne priče objavljene u američkim medijima. Da stvar bude nevjerojatnija, 69-godišnji Sonny Graham, kojem je svojedobno presađeno srce Terryja Cottlea, oženio se njegovom suprugom Cheryl, koja je sad postala dvostruka udovica……


Kad su Grahamu 1995. zbog zatajenja srca liječnici predvidjeli još samo šest mjeseci života, dobio je spasonosan poziv sa Sveučilišta iz Južne Karoline. Rečeno mu je da na raspolaganju imaju srce koje je pripadalo 33-godišnjem muškarcu.
Nakon transplantacije poželio je upoznati obitelj osobe koja mu je spasila život pa je putem donorske agencije stupio u kontakt s Cottleovom udovicom Cheryl. Počeli su se dopisivati, potom su se upoznali, zaljubili i na kraju vjenčali. Imali su šestero djece iz prijašnjih brakova te šestero unučadi, a živjeli su u skladnom braku. Stoga je Grahamov čin šokirao sve koji su ga poznavali.
Njegovi prijatelji kažu da nije bolovao od depresije niti je na bilo koji način dao naslutiti da će se odlučiti na tako strašan potez. No znanstvenici ističu da je bilo slučajeva da pacijent s presađenim organom promijeni osobnost i preuzme neke osobine donora.

Advertisements