Dok se u zemljama okruženja raspravlja o tome trebaju li srednjoškolci slušati nastavu o zdravstvenom odgoju po konzervativnijem ili liberalnijem sustavu, mali će Britanci uskoro o seksualnosti učiti već u sedmoj godini! U nekim zemljama postoje tradicionalni obićaji po nekim pitanjima seksa koji su vjerskog karaktera ali su neki pretočeni i u zakone tih zemalja. Evo nekih:

U Bahreinu jedini legalan način da ginekolog pregleda pacijentkinju je da ne gleda direktno u njene genitalije, već u odraz u ogledalu.

U Indoneziji, kazna za masturbaciju je odsecanje glave.

Muslimanima nije dozvoljeno da gledaju genitalije preminule osobe, što se odnosi i na pogrebnike. Polni organi preminulih uvijek moraju biti pokriveni ciglom ili parčetom drveta.

Na ostrvu Guam postoji profesija u kojoj muškarci putuju po zemlji i spavaju sa nevinim djevojkama, koje im plaćaju što su imale prvi seks. Po njihovom zakonu, djevicama je izričito zabranjeno da se udaju.

U prodavnicama tropske ribe u Liverpulu prodavačice smiju da budu u toplesu.

Ženama u Hong Kongu je po zakonu dozvoljeno da ubiju nevjernog muža, ali samo golim rukama. Njegovu ljubavnicu, sa druge strane, mogu da ubiju kako god žele.

U kolumbijskom gradu Kaliju žena smije da ima seksualni odnos samo sa mužem, a kada se to dešava po prvi put, njena majka mora biti prisutna kao svjedok.

Libancima je dozvoljeno da imaju svaku vrstu seksualnog odnosa sa životinjama, ali isključivo sa ženkama. Kazna za seks sa mužjakom je smrt.

U Boliviji, seks sa ženom i njenom ćerkom u isto vreme je legalan.

U američkoj državi Merilend prodavanje kondoma iz automata je protivzakonito, sa jednim izuzetkom: prezervativi se mogu kupiti na taj način jedino ’na mjestima gde se alkoholna pića prodaju za konzumaciju na licu mjesta’.

Advertisements