Nekadašnji kolumbijski “kralj droge” Pablo Eskobar spalio je jedne noći dok je bio u bekstvu više od milion dolara u gotovini da bi zagrijao svoju promrzlu kćerku, izjavio je njegov sin kolumbijskom časopisu “Don Huan”. Bivši vođa ozloglašenog Medeljinskog kartela je zapalio vatru uz pomoć gomile američkih novčanica u vikendici u kojoj se krio od vlasti, a kojoj nije bilo ni uglja, ni drva.

 Eskobarov sin koji je svoje ime Huan Pablo Eskobar promijenio u Sebastijan Marokin i koji sada s porodicom živi u Argentini, kazao je da je njegov otac spalio novčanice kada je shvatio da se njegova kćerka Manuela smrzava i počinje da upada u stanje hipotermije. On je rekao da je vatra potpaljena dolarima poslužila i za pripremanje hrane. Marokin je naveo da je njegov otac, iz bezbjednosnih razloga, selio svoju porodicu svakih 48 sati iz jedne u drugu od 15 kuća i stanova koje je posjedovao u Medeljinu. Imao je i svoje taksi preduzeće kako bi iz prve ruke saznao za dolazak stranaca u grad.Otac im je čak stavljao poveze na oči kako ne bi znali kuda se kreću i gdje se nalaze kuće u kojima su se krili u slučaju da budu uhvaćeni i mučeni.
Eskobar je ubijen u decembru 1993. u pokušaju da pobjegne policiji.
Na vrhuncu moći 1989, zloglasni kriminalac nalazio se na sedmom mjestu  Forbsove liste najbogatijih ljudi na svijetu sa imovinom koja se procijenjivala na 30 milijardi dolara.

Advertisements