Podešavanje skrivenih postavki Windowsa postala je praksa naprednijih korisnika. No srećom postoje vrlo upotrebljivi i posve besplatni alati koji krajnjim korisnicima ( čitaj početnicima) omogućavaju da zadiru u napredne postavke da Windowsi rade upravo onako kako bi svaki poželio.  

Thoosje Quick XP Optimizer je još jedan od niza alata za podešavanje skrivenih postavki Vaših Windowsa, no ono što ga karakterizira je jednostavnost uporabe pa će te na vrlo jednostavan način podesiti (tweakati) brzinu podizanja sustava, Windows sučelje i još niz postavki pomoću kojih možete uvelike ubrzati i  osigurati komotniji rad za Vašim računarom.

Sučelje

Sučelje programa i nije za neku pohvalu, no one bitne postavke su tu, lijepo su i pojašnjene, pa će te uz svaku kvačicu koju želite uključiti/isključiti moći pročitati i čemu dotična i služi.

Funkcionalnost

Pošto se ovdje radi o besplatnom alatu sasvim sam zadovoljan brojem skrivenih postavki koje možete modificirati, drugim riječima sve bitne stavke koje bi inače poželjeli tweaka-ti su tu, a za one željne više opcija na raspolaganju su svakako razvikanija i komercijalna braća.

Dojam

Vrlo jednostavan alat za podešavanje skrivenih postavki Windowsa XP, no totalno neupotrebljiv za korisnike koji koriste Windows Vista operativni sustav. Ukoliko ste okorjeli korisnik Windowsa XP ovo je i više nego solidno rješenje s kojim će te na brz način modificirati one skrivene opcije Windowsa koje normalnim putem ne možete mijenjati.
 

INFO

Naziv: Thoosje Quick XP Optimizer
Autor / Proizvođač: Thosje
Testirana verzija: 2.0
Licenca: Freeware
Platforma: Windows
Veličina: 635 KB

OSTALE KARAKTERISTIKE IZRAŽENE BODOVIMA

Sučelje: 3 bodova od 5 maksimum
Mogućnosti: 4 bodova od 5 maksimum
Jednostavnost uporabe: 4 bodova od 5 maksimum
Naša ocjena: 3.5 bodova od 5 maksimum

Advertisements