Danas su se u svim gradovima BiH, na putevima, u blizini parkova, prodajnih centara i drugih prometnih mjesta, počele pojavljivati čudne krave. Prema dojavama sa nekoliko lokacija, ove krave imaju zakolutane oči, potpuno su……….

 šarene i živopisne, a u ušima, što je možda najčudnije u cijeloj priči, imaju postavljene naušnice koje doslovno bodu oči . Mnogi čitatelji su kazal da se krave nalaze doslovno svuda i da jednostavno stoje skoro nepomične, uopćte se ne oglašavajući.

 
Ovi crteži dočaravaju kako one izgledaju u stvarnosti. Mnogi su bili zbunjeni jer su na billboardima i plakatima pored krava oko vrata bili natpisi nejasne namjene. Na njima, navodno, piše: Aaaa, zašto za žutu kosu kažemo da je plava? , zatim Aaaa, gdje raste čokolada , Aaaa, gdje spava sunce , što sa kravama očito nema nikakve veze i unosi dodatnu konfuziju i tajnovitost u čitavu pojavu.
 
Čitatelji su pokušali odgonetnuti ovu misteriju i raspitati se uonaokolo da otkriju poruku ove pojave, ali bez uspjeha.
 
Prema nekim mišljenjima, vjerovatno se radi o nekoj kampanji, ali natpisi koje krave nose ne daju naslutiti o čemu se radi. Jeste li vi uspjeli odgovoriti na pitanja – zašto za žutu kosu kažemo da je plava ili gdje spava sunce? I jeste li shvatili šta stotine krava širom BiH rade gledajući u vas?
Advertisements