Početna stranica

ubuntu

 

Broj korisnika Windowsa XP je poprilično dominantan, te uvijek težimo ka promjeni izgleda samog dotičnih Windowsa. Ubuntu, besplatna distribucija Linuxa svojim sučeljem izazvala je brojne simpatije pa su tako neki autori djelomično odlučili prenijeti tu atmosferu na Windows XP platformu. Pokazat ćemo kako možete sjesti za računalo i promijeniti sučelje Windowsa XP da djeluje svježije, i ne samo to, pokazat ću Vam kako recimo Vašem omiljenom browseru Mozilla Firefox dati izgled tako da se uklapa u ostatak teme.
 
Pa krenimo redom. Sve što vam je potrebno da obučete Windows XP da poprimi Ubuntu šminkerske detalje je da preuzmete opisanu temu na donjem download linku, veličina teme je malih 2.3 MB.

Nakon što ste temu uspješno preuzeli otpakirajte je, a slijedeći korak je da pokrenete UXTheme Multi-Patcher. Ovaj program će Vam omogućiti da promijenite temu.

Arhiva koju ste preuzeli sadrži sve što je potrebno za potpuno maskiranje:

-Visual Style

-Ubuntu icon tweaker

-Uxtheme patcher

-Fonts

-Wallpaper

-Cursors

-Styler toolbar

Slijedeći korak je da kopirate mapu ubuntu u windows/resources/themes i dvokliknete na Smooth Ubuntu.theme i to je to!  Vaši Windowsi bi trebali poprimiti Ubuntu styling!

Rezultat oblačenja Windowsa XP u opisanu temu dat će danak svježine i originalnosti vašim Windowsima. Oku ugodne kombinacije boja, uključujući wallpapere, fonteve, kursore, ikone na tren će Vas vratiti u svijet Linux-a. No ne zaboravite da ste na Windows platformi i da je dotična tema tek mali danak Ubuntu  teme, za čiji potpuni doživljaj će te morati posegnuti za Ubuntu distribucijom Linuxa.

Ukoliko koristite Mozilla Firefox, a ne želite da odstupa od standardne Ubuntu teme, pronašao sam odličnu temu koja će Vaš browser zamaskirati u Ubuntu sučelje, opisanu temu možete preuzeti ovdje, dovoljne je samo instalirati i staviti da je tema zadana.
Na prvi pogled se može zaključiti kako je Smooth Ubuntu Human tema nastala iz autorove nostalgije prema Ubuntu distribuciji, te je autor ipak odlučio napraviti nešto da brojni korisnici Windowsa XP barem donekle osjete čari „Linux“ svijeta.

 
Ovo je tek jedan korak ka privikivanju na Ubuntu sučelje, no ne zaboravite kako je ovo tek jedna od brojnih maskirnih tema za Windowse Xp, i kako pun ugođaj možete osjetiti tek kad isprobate Linux Ubuntu okruženje.

Naziv: Smooth Ubuntu Human Theme
Autor / Proizvođač: Gedew
Testirana verzija: 1.0
Licenca: Freeware
Platforma: Windows XP
Veličina: 2.3 MB

 
OSTALE KARAKTERISTIKE IZRAŽENE BODOVIMA

Sučelje: 4 bodova od 5 maksimum
Mogućnosti: 4 bodova od 5 maksimum
Jednostavnost uporabe: 3 bodova od 5 maksimum
Naša ocjena: 4 bodova od 5 maksimum 

****  DOWNLOAD ****  

Advertisements