Početna stranica

Od malena slušamo da je vrijeme novac. Ukoliko ne znate upravljati svojim vremenom, nećete biti u mogućnosti ostvariti sve ono što vas može uciniti sretnima i zadovoljnima, imati cete manje vremena za vaš život, školovanje, Vaš posao, prijatelje i za vašu obitelj.

novac010

Vrijeme treba cijeniti jednako kao i novce, isto tako ga treba i štedjeti. Svojim vremenom treba naučiti upravljati na način Isti Kao što upravljate svojim novcem. Definirajte ciljeve koje Želite ostvariti sada, i dugoročnije ciljeve (npr. u roku godine dana, pet godina i deset godina). Za svaki vremenski horizont definirajte po tri cilja, i nastojite uravnoteženo pokriti svoje osobne, poslovne i financijske ciljeve.

U skladu s vašim ciljevima, svakodnevno Morate, u cilju ostvarenja svojih ciljeva, raspoređivati svoje vrijeme.
Na primjer, ako vam je potreban za posao francuski jezik i Želite naučiti ga u roku five godina kako bi mogli napredovati, Upišite se na tečaj i svaki tjedan rezervirajte vrijeme za odlazak na tečaj, kao i vrijeme u kojem cete samostalno učiti i ponavljati gradivo.

Kad ste definirali svoje ciljeve obavezno s vremena na vrijeme provjerite kako napredujete u smjeru ostvarenja vaših ciljeva. Ako je potrebno, Možete i redefinirati svoje ciljeve s vremena na vrijeme.

Na primjer, možda ste u međuvremenu promijenili posao i francuski Vam
više nije potreban. Naravno, ako vam je francuski jezik i povucite ga volite, možda cete i nadalje željeti naučiti taj jezik, ali ako vam je tužno njemački neophodan, onda promijenite svoj cilj.

Mudrim korištenjem Vašeg vremena (vrijeme je, kao i novac, vrlo ograničen resurs) Možete postati bogatiji čovjek i omogućiti si da svoje vrijeme provodite na bolji i kvalitetniji način.

Što je važnije – zaraditi ili uštedjeti?

Svaka ušteđena kuna Ujedno je i zarađena kuna. Da li je to točna izjava? Ako razmislite – zarađujete li puno novaca trošite sve što zarađujete, na kraju nećete imati ušteđevine. Međutim, malo zarađujete Ukoliko ipak uspijevate nešto uštedjeti, imat cete ušteđevinu.

novac015

U kriznim vremenima osoba Koja ima ušteđevinu bit će uvijek u boljoj poziciji od osobe Koja nema ušteđevine.
Zarađivanje je ključno, ali je isto tako Štednja Važna je i Trebate promatrati kao svoj prioritet. Štednju i upravljanje kućnim financijama Možete promatrati kao drugi posao koji imate uz svoj redovni posao, vrijeme uloženo u to omogućit će vam akumuliranje bogatstva i sigurnost.

 

novac008

Advertisements