Početna stranica

Učite od drugih

Jedan od najboljih načina za učenje o novcu je učenje na tuđim pogreškama.
Razgovarajte sa svojim bližnjima o novcu i kakve su oni napravili pogreške
U svojem odnosu prema novcu. Promatrajte njihov odnos prema novcu i sami izvedite zaključke o dobrim i negativnim stranama odnosa prema novcu.
Koristite pogreške i uspjehe drugih kako bi lako naučili upravljati novcem
ja bili uspješni u svom odnosu prema novcima.

novac012

Ne Morate se slijepo pridržavati tuđih savjeta, ali se naučite slušati. Naš odnos prema novcima utječe i na naš odnos prema životu, Naše ponašanje prema novcu Često je vrlo slično našem odnosu prema drugim ljudima i situacijama.
Učite sami i učite na tuđim, a ne na svojim pogreškama!

Kako odoljeti?

Kad ste bili mali, ako su svi u razredu imali Popularne tenisice, došli doma ja bi rekli roditeljima “Morate mi kupiti te tenisice, svi ih imaju.” Odrasli ste i danas vam je smijesno kad Vaše dijete tako dođe vama, mislite da je to znak nezrelosti, ali popustite i kupite ih ne Jer Želite da se Vaše dijete izdvaja.

novac014

Nemojte biti brzi u osudi vašeg djeteta, Jer ako malo razmislite, i vi se isto tako ponašate. Vasi kolege na poslu, vasi prijatelji su osobe s kojima se uspoređujete. Ako oni kupuju nove aute, kupujete ga i vi, ako oni kupuju veće stanove, kupujete i vi, ako kod njih Vidite novi LCD televizor, i vi ga Želite ….
Ja u stvari, isto kao što ne Želite da se Vaše dijete izdvaja, tako i vi ne Želite biti drukčiji od drugih ja ponekad ulazite u velike kredite kako bi držali korak s drugima.

Odoljeti pritisku okoline je jedno od najvećih iskušenja. Morate znati da cete do kraja života biti suočeni s tim i jedini način da se oduprete iskušenju je da razvijete vjeru u svoj stil života i odluke koje ste donijeli u svom životu.

Ukoliko Nemate samopouzdanja, cijeli život cete pratiti druge i možda cete se i zadužiti preko svake mjere, i izgubiti Samopouzdanje i samopoštovanje.
Budite svoji i nemojte MISLITI da će vas vasi prijatelji gledati drugačije ili manje voljeti Ukoliko Nemate novi telefon ili auto. Samo ako im je to bitno, onda ni nisu pravi prijatelji.

Advertisements