Početna stranica

Postoji jedna jako bitna ušteda Koja ne zahtijeva veliki napor – ugasite rasvjetu u svim sobama u kojima ne boravite. Tijekom dana dignite rolete kako bi iskoristili Prirodno svjetlo, navečer neka rasvjeta gori samo u sobama u kojima ne boravite. Kad napustite sobu, isključite rasvjetu i to je sve! Uštedjeti cete novce, ai moći cete se pohvaliti da ste ekološki svjesna osoba.

novac004

Štednja je posao

Ne postoje jednostavna rješenja za upravljanje kućnim financijama. Jednostavnost rješenja može biti primamljiva, ali Ukoliko niste ozbiljni i disciplinirani nećete imati uspjeha u tome. Kao iu braku, iu upravljanju financijama Trebate stalno raditi na usavršavanju i poboljšanju.

novac013

Trebate imati dovoljnu motivaciju da radite na upravljanju svojim financijama i razmišljati o tome. Trebate stalno osmišljavati kreativna rješenja za štednju novaca i bolje upravljanje kućnim financijama. Budite uporni i ne odustajte, u štednji novaca nema pauza i odmora. Štednja treba biti dio dnevne rutine!

Imati pa nemati

Stara poslovica kaže da je najgore imati pa nemati. U području kućnih financija, ova poslovica ima i puno dublje značenje. Kao što smo već prije pisali, u trenucima kad nam se nenadano povećavaju prihodi, lako je prevariti se iu težnji za ostvarenjem želja i POTREBA prekoračiti ograničenja svojeg kućnog budžeta. U tom smislu, možemo okrenuti poslovicu ja reći da nije lako ni nemati pa imati.

novac002

U vijestima Često vidimo priče o dobitnicima nagrada na lotu koji u roku godine dana potroše osvojeni novac i vrate se u neimaštinu iz koje ih je taj novac trebao izvući.

Uvijek treba nastojati biti realan, štedjeti i planirati svoje troškove, Ukoliko živite U skladu s tim načelima, neće vas boljeti ni povećanje ni smanjenje prihoda. U potrošnji uvijek treba biti hladne glave, ne zanositi se kad nam ide dobro, i ne očajavati kad nam krene loše.

Advertisements