Početna stranica

spyware1Uz odlični i u potpunosti besplatan antivirusni paket, Grisoft je u svoju ponudu uvrstio također izvrstan alat za borbu protiv spywarea. Uz jednostavnu instalaciju dočekat će Vas oku ugodno dizajnirano sučelje gdje je sve lijepo raspoređeno pa je tako snalaženje po programu vrlo ugodno i intuitivno izvedeno. Nakon prvog starta program će Vam automatski nuditi download najnovijih definicija kako bi se bio u stanju nositi sa najnovijim izdanjima spyware nametnika. Skidanje spyware definicijske baze je poprilično brzo pa čak i na starijim vezama ( ISDN), tako da problema oko najnovijih i svježih definicija ne bi trebalo biti.  

Prilikom skeniranja Vašeg sustava na raspolaganju su dodatne opcije s kojima možete definirati način samog skeniranja, pa tako programu možete odrediti da li želite napraviti skeniranje unutar arhiva, možete uključiti napredne heurističke metode te niz dodatnih parametara što je zaista pohvalno, budući da se ovdje radi o potpunom besplatnom programu.

– sučelje je za svaku pohvalu

Svidjela mi se i mogućnost kreiranja „Shedulinga“ pa tako programu možete narediti da obavi skeniranje sustava kad recimo s prijateljima odete na kavu. Što se tiče same brzine skeniranja nemam zamjerki, brzina je i više nego pristojna, a ujedno ovisi i varira s obzirom koji način skeniranja odabrali.

– update novih definicija je doista brz 

spyware2

Program posjeduje „Shield“ koji je aktivan i u realnom vremenu će Vam omogućiti blokiranje spyware nametnika prije nego se zakače na Vaše računalo, no nažalost ova opcija je predviđena samo ukoliko program registrirate. Isto tako u besplatnom izdanju će Vam biti onemogućeno automatsko skidanje novih spyware definicija, pa će te ovaj korak ukoliko se odlučite na free verziju trebati raditi „ručno“.

– sama brzina skeniranja isto tako briljira 

spyware3

Kad je u pitanju detekcija malware, spyware komponenti program je pokazao prave zube i nametnuo se kao pravi „borac“ gdje nije propustio nijednu spyware komponentu koju mu namjerno podmetnusmo. AVG Anti-Spyware Free Edition je zaista novo lice poznate programerske kuće koja je svoj posao obavila perfektno i kvalitetno.

spyware4

Odabirom AVG Anti-Spyware Free Edition napravili ste odličan korak ka rješavanju spywarea i uz pomoć ovog Grisoftovog rješenja Vaša sigurnost će zasigurno biti na većem nivou. Jedina zamjerka je ta što program u besplatnom izdanju ne nudi rezidentnu zaštitu u realnom vremenu kao i automatski update najnovijih definicija, no to ćemo mu oprostiti, jer zapravo ovo je i više nego odličan alat za borbu protiv gamadi u vidu malware-a, spywarea, dialera i ostale krvničke braće. Čini se kako je Adware i Spybot – Search & Destroy dobio žestokog suparnika. Bravo Grisoft!

 Autor / Proizvođač:  Grisoft
 Naziv:  AVG Anti-Spyware Free Edition 
 Testirana verzija:  7.5.0.50
 Licenca:  Freeware 
 Platforma:  Windows (svi)
 Veličina:  13.5 MB 

 

DOWNLOAD

http://download.cnet.com/AVG-Anti-Virus-Free-Edition/3000-2239_4-10320142.html?tag=TOCrightColumn.0

Advertisements