• Početna stranica

  • Baklju što ju je 1984. godine stadionom “Koševo” pronijela poznata hrvatska klizačica Sanda Dubravčić i zapalila olimpijski plamen, čime su službeno Zimske igre u Sarajevu otpočele, našao se u prodaji na e-Bayu. Nepoznata osoba iz Bosne i Hercegovine ponudila je navedeni povijesni predmet u prodaju za 1.999 američkih dolara.

     vucko

    Riječ je o baklji koju je za potrebe Olimpijski igara izradila jedna japanska tvrtka, a sudeći prema 13 fotografija postavljenih na najpoznatiji svjetski portal za ponudu i potražnju, s kojih svjedoče logotipovi ZOI 84 te Sarajevo , lako može biti i original. Ali kako se tamo našao ovaj vrijedni sportski spomen, umjesto u muzeju, nije znano, dok je ponuđač ostavio samo tehničke detalje baklje koju nudi za poprilično sitne novce u odnosu na njen značaj. Poput informacija da je baklja teška 780 grama i duga 57,7 centimetara, te da je srebrne i smeđe boje. 

    Baklja je inače prešla od Grčke do Sarajeva gotovo šest tisuća kilometara, prije no što je na Koševu zapalila olimpijsku vatru.

  • Početna stranica

  • Advertisements