• Početna stranica

 • marihuana

   

  Direktor istraživačkog instituta Cannabis Science Inc. iz San Francisca koji se bavi znanstvenim istraživanjem učinaka marihuane, dr. Robert J. Melamede, tvrdi kako se ekstrakt marihuane može koristiti kao lijek za neke od najtežih bolesti koje čovječanstvo poznaje – infektivne poput svinjske gripe i side, ali i autoimunih i neuroloških.

  Od autoimunih kao što su ALS (Lou Gehrigova bolest), multipla skleroza, artritis i dijabetes, a od neuroloških poput Alzheimerove bolesti i moždanog udara, ali može se koristiti i za liječenje brojnih vrsta raka. Nakon što je jučer Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) u četvrtak je proglasila pandemiju svinjske gripe i stupanj opasnosti podigla s 5. na 6., oglasio se dr. Melamede koji tvrdi da je rješenje problema u njegovim rukama – određeni sastojak marihuane prema njegovim riječima usporava virus A/H1N1 i blokira jaku imunološku reakciju kod zaražene osobe. “Na osnovu nedavnih otkrića utjecaja endokanabinoida, ekstrakta kanabisa, na ljudski imunološki sustav, možda u rukama imamo univerzalno rješenje koje može spriječiti širenje gripe i spasiti milijune života”, naveo je dr. Melamede.

  Prema najnovijem izvješću WHO, do danas je u 74 zemlje diljem svijeta svinjskom gripom zaraženo 29.669 ljudi, a 145 ih je umrlo od posljedica zaraze. Najviše zaraženih je u SAD-u, njih 13.217, a preminulo je 27 osoba. Drugi po broju zaraza (6.241) je Meksiko, gdje je svinjska gripa odnijela najviše života – čak 108. U Kanadi je evidentirano 2.978 slučajeva zaraze te četiri smrtna slučaja. U Čileu su svinjskom gripom zaražene 1.694 osobe, a dvije su preminule. Broj zaraženih je naglo porastao u Australiji, gdje je virus pronađen kod 1.307 osoba. Smrtnih slučajeva u toj zemlji zasad nije bilo.

 • Početna stranica

 • Advertisements