5 do dvanaestSvjedoci smo ponovnog pripremanja naroda za nova preustrojavanja na svjetskoj političkoj sceni. Poslije raspada komunističkog bloka i jačanja projekta globalizacije koji se nije pokazao veoma pravednim i idealnim rješenjem došlo je do finansijske krize izazvane napuhivanjem statusa, lihvarskim načinom poslovanja i življenja, kao i koncetriranja svjetskog bogatstva u maloj skupini ljudi. Tako i naša domaća KONCENTRIRANA skupina želi da u skladu sa svjetskim promjenama pokuša ovdje da proda mačka u vreći ovim napaćenim narodima i građanima u Bosni i Hercegovini.   

Preduhitreći njihove prljave zamisli i način ponovnog zagađivanja građana sa raznoraznim separatističkim idejama i bespotrebnim dizanjem tenzija, u duhu starog građanskog poziva: 

„…Građani Sarajeva, Banja Luke, Tuzle, Zenice, Žitomislića ….građani Bosne i Hercegovine izađimo na ulice i rukama zaustavimo ono što nas u noći može dočekati i da se više nikad ne probudimo. Dokažimo da nemanima trebamo stati u kraj i da izađemo onako kako smo izlazili kada smo pobjeđivali i kada ćemo uvijek pobjediti. Oni svi koji su za jedinstvo, oni svi koji se ovoga trenutka plaše, vjerujte, strah će prestati onoga trenutka kada izađemo jer očito da smo prepušteni sami sebi. Ne dozvolimo da nam jedinstvo neko naruši, suprostavimo se i dokažimo da možemo ustati …“ 

želimo da iskoristimo priliku i na ovaj način izađemo, dignemo svoj glas i da stanemo pred bujicu laži i obmana. Vrijeme je da kažemo dosta praznim pričama i šupljim temama. Ako još uvijek jasan stav nemaju razumni političari ove zemlje (ukoliko ih uopšte ima) moramo mi da iskažemo svoje stajalište. Mi članovi ove grupe želimo da političari u Bosni i Hercegovini osiguraju slijedeće: 

·       Kontinuitet u razvoju, progresu i integraciji Bosne i Hercegovine 
·       Povjerenje građana u bolji život u Bosni i Hercegovini
·       Bosna i Hercegovina je suverena država u međunarodno priznatim granicama
·       Bosna i Hercegovina kao sastavni dio EU
·       Bosna i Hercegovina nije savez država
·       Bošnjaci, Srbi i Hrvati su konstitutivni narodi na svakom dijelu teritorije Bosne i Hercegovine
·       Promjenu Ustava isključivo u korist građana na cijelom teritoriju Bosne i Hercegovine 

Kao dodatnu spoznavanje atmosfere među novim generacjama u našoj državi dajemo im na znanje i podsjećamo ih i na slijedeće: 

·       Svi smo mi Bosanci i (ili) Hercegovci
·       Među narodima Bosne i Hercegovine nema unutarnjih podjela
·       Bosna i Hercegovina nema unutarnjih granica
·       Unutarnje barijere se nalaze u glavama političara i neznatnom broju pojedinaca 

Ovim putem mi dokazujemo da nismo gluhi pored ušiju, niti smo slijepi pored očiju, mi i čujemo i vidimo a znamo i da govorimo. Zato stojeći kažemo jasno i glasno:  

mi NE DAMO NAS,  mi NE DAMO BOSNE.

Advertisements