HD01HD Tune je izvrstan besplatni program koji će izvući što više informacija iz vaših tvrdih diskova i na vrijeme vas upozoriti na moguću havariju sa Vašim tvrdim diskom. Osim veličine samog tvrdog diska program Vam nudi detaljnije informacije o brzini prijenosa ( kopiranja), brzinu protoka, pristupa podacima, korištenost CPU-a ( procesora), te temperaturu tvrdog diska kao i napredne SMART informacije.  

Sigurno se pitate što je to SMART! Za one neupućene SMART (Self-Monitoring Analysis and Reporting Technology) je tehnologija koju podržava većina današnjih tvrdih diskova.

– program je malen i iznimno pregledan i jednostavan za korištenje  

HD02

Uz pomoć SMART tehnologije moguće je predvidjeti kada će se neki tvrdi disk pokvariti tako da na vrijeme možemo napraviti sigurnosnu kopiju podataka da u slučaju havarije diska ne bi ostali bez istih.SMART opcija mora biti uključena u BIOS-u. Trebam spomenuti da uz ovu besplatnu verziju postoji i ona komercijalna inačica za koju će te morati izdvojiti 34.95 $ , što je prema mojem mišljenju malo previše s obzirom na ono što dobivate za te novce.

– napredne informacije o Vašem tvrdom disku 

 HD03

A ono po čemu se razlikuje PRO inačica od one obične besplatne je da posjeduje neke naprednije tehnike praćenja rada diska u realnom vremenu, zatim benchmark alat i pokoju mogućnost za koju bivate uskraćeni kod besplatne inačice. Kako sam ipak isprobao besplatno izdanje mogu reč da će i ova osnovna besplatna varijanta HD Tune alata zadovoljiti sve potrebe kad su u pitanju zahvati i napredne informacije o Vašim tvrdim diskovima.

– jednostavno skeniranje u potrazi za mogućim greškama na tvrdom disku 

HD04 

 Jednostavan, transparentan i vrlo koristan komad softwarea, koji će Vam omogućiti da izbjegnete moguću havariju i prije nego li se ona dogodi. Testiranje programa sam obavio na svome SATA disku od 250 GB i poprilično sam zadovoljan mogućnostima i samom kvalitetom izvedbe programa, jednom riječju odlično!

  
HD Tune mogućnosti: 

– benchmark tvrdog diska
– napredne i detaljne informacije koje uključuju informacije o particijama, verziji firmware-a, serijski broj samog diska, veličinu, veličinu buffera, brzinu prijenosa
– zdravstveno stanje Vašeg tvrdog diska
– ispis mogućih grešaka u samom radu- informacije o temperaturi diska

 

 

 Autor / Proizvođač:  HD Tune        DOWNLOAD
 Naziv:  HD Tune
 Testirana verzija:  2.55 ( besplatno izdanje )
 Licenca:  Freeware ( besplatan ) , PRO verzija 34.95 $
 Platforma:  Win NT/ME/2000/XP
 Veličina:  628 Kb 

  

 Sučelje:  4/5
 Mogućnosti:  4/5
 Jednostavnost uporabe:  4/5
 Naša ocjena:  4/5
Advertisements