GODINAMA SE LJUDIMA GOVORI DA JE KEMOTERAPIJA JEDINI NAČIN DA SE POKUŠA ( POKUŠATI’ JE PRAVI IZRAZ ) ELIMINACIJA RAKA.

 JOHN HOPHINS GOVORI DA POSTOJI I DRUGI NAČIN.
  
 Kako se  nositi sa rakom prema Johnu Hophinsu?
  
 1. Svaka osoba posjeduje ćelije raka u svom organizmu. Ćelije raka se ne mogu
 identificirati standardnim  testovima, sve dotle dok ne dostignu broj od nekoliko
 milijardi. Kada liječnici  kažu pacijentu da više nema malignih ćelija, poslije
 terapije, to samo znači da  se testom ne mogu identificirati ćelije raka, jer je
 njihov broj smanjen na nivo  koji se ne može registrirati.   

2. Ćelije raka se pojavljuju u životu svakog čovjeka 6 do 10
 puta.
 
 3. Kada je  imuni sistem čovjeka dovoljno jak, ćelije raka se
 uništavaju i sprječava se  njihovo umnožavanje. 
 4. Kada osoba  ima rak to nagovještava da je došlo do smanjenja
 hranjivih materija.
Razlozi se  mogu tražiti u genetici, životnoj sredini, hrani ili
 načinu  života.
 
 5. Da bi se ovo smanjenje nadoknadilo, potrebno je promijeniti
 ishranu kako bi se  poboljšao imuni sistem. 

 
 6. Kemoterapija podrazumijeva uništavanje ćelija raka, ali također
 uništavanje i zdravih ćelija u koštanoj srži i digestivnom traktu, a također može
 doći da oštećenja jetre,  bubrega, srca, pluća i dr.

 
7. Zračenjem se, pored uništavanja ćelija raka, sagorijevaju i
 oštećuju i zdrave ćelije i  organi.
 
 8. U početku se kemoterapijom ili zračenjem smanjuje veličina
 tumora
. Međutim,  daljnjom primjenom kemoterapije i zračenja, nema više rezultata kod eliminacije  tumora.
 
 9. Kada u  organizmu ima previše toksina nastalih kemoterapijom i zračenjem, imuni sistem  je poljuljan ili uništen, što dovodi do toga da osoba postaje podložna raznim  vrstama infekcija i drugim komplikacijama.
 
 10. Kemoterapija i  zračenje može dovesti do mutacije ćelija koje postaju rezistentne i teško ih je  uništiti. Operacijom se također može uzrokovati širenje ćelija  raka.
 
11. Preporučuje se da ćelije raka ne treba hraniti i tako poticati njihovo umnožavanje.

 
 a.   Šećer hrani ćelije raka. Izbacite šećer i time ćete odstraniti
 vrlo značajnu hranu ćelijama raka. Zamijene za šećer su također štetne. Bolje su  prirodne zamijene u vidu meda ili melase, ali u vrlo malim količinama. Kuhinjska  sol posjeduje štetne dodatke koji joj daju bijelu boju. Umjesto nje preporučuju se Bragove amino-kiseline ili morska  sol.
 
 b.   Mlijeko potiče organizam da proizvodi sluz, pogotovo u digestivnom traktu. Sluz hrani  ćelije raka. Izbacivanjem mlijeka i zamjenom sa nezaslađenim soja mlijekom,  ćelije raka će „gladovati’
 
c.   Ćelije raka bujaju u kiselom okruženju. Mesna dijeta je kisela i bolje je jesti ribu i  malo piletine nego junetinu i svinjetinu.. Meso također sadrži životinjske  antibiotike, hormone rasta i parazite, koji su svi štetni,
 pogotovo za oboljele  od raka.
d.   Dijeta koja se sastoji od 80% svježeg povrća i sokova, žitarica, klica, jezgra i malo  voća stvorit će alkalnu sredinu u organizmu. 20% ishrane može biti kuhana hrana,  uključujući fažol. Sokovi od svježeg povrća proizvode žive enzime, koji se lako  apsorbiraju i dospijevaju na ćelijski nivo u roku od 15 minuta, čime se hrani i  potiče razvoj i rast zdravih ćelija. Da biste omogućili živim enzimima da stvaraju zdrave ćelije, pokušajte piti svježe sokove od raznog povrća.Jedite  sirovo povrće 2 do 3 puta na dan. Enzimi se uništavaju na temperaturi od  40˚C.
 

e.   Izbjegavajte kavu, čaj, čokoladu jer imaju visok nivo kofeina. Zeleni čaj je mnogo bolji i ima sastojke koji pomažu borbu protiv raka.  

Treba piti  nezagađenu ili filtriranu vodu da bi se izbjeglo konzumiranje toksina i teških  metala, koje sadrži voda iz slavine. Destilirana voda je kisela i treba je  izbjegavati.

12.   Proteini iz mesa se teško probavljaju i potrebno je mnogo enzima za probavljanje. Neprobavljena hrana ostaje u utrobi i uzrokuje stvaranje dodatnih  toksina.
 
13.   Zidovi  ćelija raka prekriveni su otpornim proteinom. Suzdržavanjem od konzumiranja mesa  oslobađa se više enzima,koji napadaju proteinske zidove ćelija raka i omogućavaju prodor obrambenih ćelija koje uništavaju ćelije  raka.
 
14.   Neke materije podižu imuni sistem (IP6, flor, antioksidanti, vitamini, minerali EFA i  dr.) i omogućavaju da obrambene ćelije organizma uništavaju ćelije raka.

Vitamin E omogućava ubijanje ćelija raka, što predstavlja normalnu reakciju organizma u uklanjanju oštećenih, nepoželjnih i nepotrebnih  ćelija.

15.  Rak  je bolest uma, tijela i duha. Aktivan i pozitivan um pomaže u savladavanju raka.  Bijes, netolerancija i gorčina stvaraju u tijelu stres i kiselost.
Njegujte duh ljubavi i praštanja. Naučite da se opustite i uživate u  životu.
 
16.   Ćelije raka ne napreduju u sredini sa puno kisika. Tjelesne vježbe i duboko disanje  dopremaju više kisika do ćelija. Terapija kisikom osigurava uništavanje ćelija  raka.
  

 MOLIM VAS PROČITAJTE  I OVO:

 1. Ne koristite plastičnu ambalažu
 2. Ne zamrzavajte vodu u plastičnim flašama
 3. Ne koristite plastično  suđe u mikrovalnoj pećnici.
  
 John Hophins je ovo napisao u  svojim novijim člancima. Ovo je također dostavljeno i Vojnom medicinskom centru  Valter Rid. kemijski element Dioxin uzrokuje rak, posebno na  dojci.
 
 Dioksin je visoko toksičan za  ćelije našeg organizama. Zato ne zamrzavajte vodu u plastičnim flašama jer se na  taj način oslobađa dioksin iz plastike. Nedavno je dr Edvard Fudjimoto, welness  manager  u bolnici Castle, govorio na televijiji o zdravstvenim rizicima.
Tada je govorio o dioksinu i njegovom štetnom djelovanju na ljude. Rekao je da ne smijemo grijati hranu u mikrovalnoj pećnici u plastičnom suđu.

Ovo se  pogotovo odnosi na hranu koja sadrži masnoće. On navodi
da kombinacija masnoće,  visoke temperature i plastike oslobađa dioksin koji prodire u hranu i na kraju u  ćelije organizma. Umjesto plastike on preporučujem upotrebu stakla, kao što je vatrostalno, pireks ili keramika, koji ne sadrže dioksin.
Dakle, hrana koja je pakirana u plastiku, mora se izvaditi i podgrijati u nečem drugom. Papir se može koristiti ako  znate od čega je izrađen. Ipak je najsigurnije koristiti vatrostalno staklo. On  je također podsjetio da su neki restorani brze hrane zamijenili plastičnu  ambalažu sa papirnom. Dioksin je bio jedan od razloga.
Također je podvukao da je plastična ambalaža jednako opasna i ako se koristi za poklapanje sudja u kome se grije hrana u mikrovalnoj pećnici. Umjesto plastike, upotrijebite papir za pokrivanje hrane u mikrovalnoj pećnici.

Advertisements