• Početna stranica
 • Upotrebite pozlaćenu žicu 0.1mm  i napravite malu klamficu koju ćete zabiti preko oslabljele gumice. Pazite na orjentaciju. Pogrešno utaknuta neće raditi spoj. 

       Upozorenje: ne koristite deblje žice jer će te uništiti tiskane vodove, ne koristite bakrene licne. Za klamficu koristite isključivo materijale koji ne oksidiraju. Pozlaćena brončana žica promjera 0.1mm je dovoljno dobra. Alternativa je i neoksidirana cekas žica promjera 0.1mm (ali nije elastična i teško se postavlja).

       Ovom metodom uspješno smo popravli više od 200 daljnskih upravljača!

       Svaki gubitak kontakta na repariranoj tipki obavezno dolazi od prljavštine. Zbog toga preporučamo češće čišćenje i upotrebu zaštitne folije preko daljinskog upravljača

       Za moguću štetu ne odgovaramo! 

       Druga metoda popravka lošeg kontakta je jednostavna i svodi se na to da se AL folija zalijepi na jedu stranu dvostrano ljepljive folije. Potom se škarama izreže na veličinu tipke i drugom stranom zalijepi na predhodno očišćenu gumenu tipku (naravno iznutra). Čišćenje je obavezno potrebno jer će se inače sve odlijepiti. Čišćenje se može napraviti alkoholom ili pranjem kistom u kadici sa otopinom cca 2dl vruće vode i žlicom ariela. U istoj otoponi i se može kasnije oprati i kućište. Prednost ove metode je da nema oštećenja vodova na pločici te je daljinski moguće beskonačno puta obnavljati. Nedostatak je da u slučaju malih površina gumenih tipaka može doći do otpadanja. Za izrezivanje nalijepljene folije se može koristiti i probijač papira (za umetanje u registrator).

  Advertisements