Danas sam dobio e-mail od jednog prijatelja koji pita kako izbrisati facebook račun.

Pa evo za one kojima je “dosadio” facebook pa ga žele izbrisati. Facebook nudi dvije opcije za vaš račun, prvo možete ga deaktivirati na određeno vrijeme, što znači da ga može aktivirati u kasnijoj fazi ako ga želite natragi i drugo izbrisati trajno račun. U drugom slučaju možete ga trajno izbrisana.

1. Kako biste deaktivirali svoj račun:

U slučaju da želite deaktivirati facebook račun da bude neaktivan za neko vrijeme.  Za isključivanje, kliknite na Račun gore pravo u uglu i odaberite Postavke računa. Izaberite Deaktivirati.

Kada kliknete na link deaktivirati, Facebook vas pita za razlog deaktiviranja. Tu je i mogućnost da se odluče za e-mail, što znači čak i nakon što deaktivirate, vaši prijatelji još uvijek mogu pozvati vas na događaje, te oznake na slike, ili pitati vas da se pridružite grupama. Ako se isključite, nećete primati takve e-mail pozivnice i obavijesti od prijatelja.

2. Kako trajno izbrisati Facebook račun:

Ako mislite da nećete ponovno koristiti facebook i želite izbrisati Vaš korisnički račun, to možete učiniti. Ali, biti će te upozoreni da nećete biti u mogućnosti to opet aktivirati i izgubiti će te svoje prijatelje. Ako želite ići naprijed i izbrisati ga, kliknite na ovaj link i kliknite na submit gumb.

Kada izbrišete račun, svi podaci se brišu.